Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Спешни мерки срещу бездомните кучета

14 април 2015, Вторник | 17:25 | прессъобщение

Общинското ръководство със спешни мерки срещу бездомните кучета

През пролетта Община Велинград отново предприема мерки за справяне с бездомните кучета. В администрацията са назначени двама легитимни ловци, работещи по всички законови наредби.  Съгласно Закона за защита на животните чл. 47(3), кучетата се връщат по местата, от които са взети. Кучетата са под надзора и грижите на общините, организациите за защита на животните или други лица, които са подписали декларация за спазване изискванията на чл. 49 и  чл.50. Бездомните кучета ще бъдат улавяни, след което изпращани в Зооветеринарен център Пловдив за обезпаразитяване и кастриране, което значително ще намали тяхната популация.

За целта в община Велинград ще се използва и специализиран автомобил с необходимата маркировка. Според законоустановените правила, заловените кучета не се убиват, а се връщат обратно задължително на същата територия. Това обаче няма да намали броя на бездомните кучета, заяви кметът на община Велинград Иван Лебанов, а просто ще намали популацията им. Според градоначалника най-удачният вариант е да бъде изграден приют, но към този момент не е гласуван подходящият терен от общински съвет, а предложенията на администрацията по темата бяха отхвърлени няколко пъти.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени