Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Спомени за моето Читалище

15 април 2014, Вторник | 22:56 | култура

Среща с читалищни дейци-ветерани

На 15-ти април от 17ч. в малката зала на Народно читалище „Васил Левски 1904“ се проведе среща с читалищни дейци- ветерани, посветена на 110 годишния юбилей на читалището.

Гражданите на Велинград имаха чудесната възможност да разговарят с читалищните дейци, изградили облика на читалището и съхранили през годините неговите традиции и духовна култура посредством песните, танците, пиесите.

Лични преживявания и спомени споделиха Аврам Молхов, Владимир Въргов,Георги Пашов, Лиляна Христова, Никола Делиев, Мария Цикалова, Юлия Годева, Асен Калоферов, Мария Влахова, Пейо Пеев, Люба Шопова, Иван Сергев , Мария Милушева, Люба Кривошийска идр. Всеки един от тях говореше с голяма любов за любимото читалище  и живота в него.

Пейо Пеев

П.Пеев: „Читалището е духовна къща за хора, зажадняли да творят“; Л.Христова: „ Семейството, училището и читалището бяха светини за нас“; Вл.Въргов: „Тук, в нашето читалище, най-характерното беше, че никой не търсеше облаги“; М.Цикалова: „След семейството и училището Читалището е третият най-важен фактор за духовното израстване на всяка личност“; Аврам Молхов: „Няма по- съвършена институция от Читалището, което позволява на една нация да се самоопознава“, а дългогодишната библиотекарка Юлия Годева призова „ Да се върнем към книгата! От книгата се формира човекът, формира се ценностната му система...

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени