Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Първенци на балкански спортни игри

17 май 2013, Петък | 18:37 | образование

ПУ „Драган Манчов“ участва в балкански спортни игри

Деца от ПУ

От 13.05 до 15.05.2013 г. бяха проведени Балкански Спортни Игри за Деца със специални нужди в град Одрин – Турция, организирани от Спортна Академия със съдействието на Тракийския университет, под патронажа на Министерството на Спорта на Република Турция. Участници в това мащабно мероприятие бяха отборите на ученици със специални нужди от Турция, България и Кипър. България представляваха деца от Помощните училища от Пловдив, Плевен и ние- Помощно училище „Драган Манчов“ – Велинград.

Откриването на Спортни игри протече много тържествено,  с участието на танцов състав и струнен оркестър, в присъствието на Министъра на Спорта, Декана на Тракийския университет и други високопоставени лица в украсената за случая  зала на университета. Домакините се постараха да създадат уютна и комфортна обстановка за участниците. Студенти – доброволци  от Тракийския университет, помагаха в организирането и протичането на състезанията и се грижеха за деца, изискващи специална подкрепа.

Нашият отбор взе участие в две дисциплини: лека атлетика/бягане на 50 метра/ и игра „Бочче“. Стоил Цеков 14 год. получи медал за участие в бягане, а Наска Янева-13 години, Ангелина Гайтанова – 8 години и Мартин Мутафалов - 8 години извоюваха победа в играта „Бочче“. От изиграните игри с отборите от различни държави те нямаха нито една загуба! Гордеем се с постиженията им! За нашите деца това беше едно прекрасно изживяване, което ще остане в паметта им за цял живот.

Бихме искали да бъдем  и ние част от обществения живот в града и страната ни, където бихме могли да изявим възможностите си. Всички  ние трябва да открием сърцата си за тези деца и да им дадем шанс!

Искаме да изкажем голяма благодарност на служителите от паспортната служба и Началника на РУ на МВР – Велинград за тяхното съдействие при  изготвянето на документите на децата, без които бе невъзможно тяхното участие.  Благодарим  от все сърце!

Елена Канлиева-директор на ПУ  " Драган Манчов"

Коментари

БРАВО :y :y :y :y :y :y :y :y

#2 в Събота, 18 май 2013 07:06

:y :y :y Само така! Който си го може си го може.

#1 в Петък, 17 май 2013 21:52

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени