Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Спортувайте – бъдете здрави!

09 октомври 2017, Понеделник | 11:30 | образование

Спортувайте – бъдете здрави!

Здравето  е  най-ценното  благо,  а спортът  –  най-доброто  лекарство  за   него.

Съвременните деца имат нужда от много игри, да тичат и скачат, да се катерят и  търкалят. Това им носи много повече положителни емоции от компютърните игри и филми. Двигателната активност трябва да се превърне в потребност и неразделна част от тяхното ежедневие. В тази посока се иницират оригинални съвременни идеи за мотивиране на подрастващите. За трета поредна година сдружение „ВG Бъди активен“ организира Европейски ден на спорта в училище, който се проведе на 29-ти септември. Целта на събитието е насърчаване на физическата активност сред учениците, като се залага на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.

Възпитаниците на иновативно СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велинград от начален етап се включиха с радостно оживление в есенния флашмоб. Заедно със своите учители, ментори - ученици от 12-ти клас и гости от Германия и Испания танцуваха под звуците на популярни хитове и демонстрираха талант, увереност и самочувствие. Идеята за  движение и здравословен начин на живот бе осъществена в пълна степен.

Музикално - танцовият спортен празник завърши с нестихващи усмивки и кръшен български хоровод.  Когато една сериозна мисия е представена по атрактивен за децата начин, те я възприемат с истински възторг.

А това е пътят към доброто здраве и успех в училище.

                                                                                                                                                                                               Ст. Учител в начален етап:

                                                                                                            Веселка Аршинкова

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени