Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Цветан Цветанов и д-р Костадин Коев „Мина няма да има!”

17 март 2016, Четвъртък | 18:53 | прессъобщение

Цветан Цветанов и д-р Костадин Коев „Мина няма да има!”

По покана на кмета д-р Костадин Коев председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с велинградчани. Сред официалните гости бе и народният представител Димитър Гечев. Поводът за срещата бе запазването и развитието на Велинград като СПА столица на Балканите и най-зелената община в България.

В тази връзка неизбежно бе засегната и темата за волфрамовата мина „Грънчарица“. Като домакин на срещата д-р Коев каза:

„Моята официална позиция за добива наволфрам е категорично НЕ. И тази позиция е известна на всички велинградчани още по време на предизборната кампания, в която като кандидат за кмет обещах да работя  Велинград да е чист от рудодобив. Разчитаме не само на нашите сили,но и на подкрепата на държавата и правителството, за да запазим нашия Велинград като единственото и уникално място за отдих и лечение.“

Представители на общността запознаха присъстващите с пагубното въздействие на рудодобива върху развитието на района, здравето на хората, природата и водите. Доклади в тази посока представиха председателят на СХРВ Златко Златанов, д-р Таня Беличинова и д-р Димитър Станчев, инж. Мрамор Полежански и Васил Тодев. Чуха се категоричните становища на лекарската колегия за вредата на добива на волфрам върху човешкото здраве.

Над 500 души станаха свидетели как Цветан Цветанов прие подписките, съдъжащи повече от 18 000 подписа за недопускане  на отварянето на мината.

Пред препълнената зала г-н Цветанов обеща:

„ Мина няма да има. Няма да се преклоня пред никакви други мотиви, освен вашите. Ще отстоявам позицията на велинградчани в защита на града. Дори и някой друг да изтъква различни от вашите мотиви, аз съм склонен да го обвиня, че защитава икономически интереси. А интересите, които ние защитаваме, са националните интереси, обществени интереси и интересите на жителите на Велинград....“

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени