Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Среща на кмета с директори на училища и градини

17 декември 2015, Четвъртък | 15:09 | прессъобщение

Кметът на Община Велинград проведе среща с директорите на общинските училища и детски градини

По инициатива на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев се проведе среща между директорите на всички училища и детски градини, Агенция Социално подпомагане, Отдел закрила на детето, представители на медицинските звена, (лични лекари) и общински съветници . Работната среща се състоя на 16 декември от 14.30 часа в голяма зала на Община Велинград.

  По време на срещата се откроиха следните проблеми:

-         Голям брой от отсъствията на децата в училищата и детските градини се извиняват с медицински бележки без приложен амбулаторен лист, което противоречи на изискванията;

-         Недостатъчната кординираност между директори и лични лекари във връзка с горе посочените проблеми;

-         Често безотговорно отношение на родителите относно задължението им да осигуряват редовно посещение на децата в учебните заведения;

-         Липса на реакция до този момент на Община Велинград относно задълженията на кмета за налагане на глоби на родителите.

Градоначалникът благодари за инициираната среща и увери присъстващите, че поема ангажимент Общинска администрация да работи за решаването на тези проблеми, като предприеме конкретни мерки, в това число и контрол върху работещите по чл.9

Бяха дадени следните предложения:

Първо-  Да се изготви и поддържа регистър на деца и ученици в задължителна училищна възраст, отпаднали или в риск от отпадане от учебното заведение.

Второ-  При необходимост да има съгласуваност и координация между директорите и личните лекари на децата.

Трето-  Да бъдат обвързани задълженията на работещите по чл.9 с редовното посещаване на децата им в училище, както и да бъдат насочвани да работят в учебни заведения, в които обучават децата им.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени