Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Информационна среща

28 септември 2009, Понеделник | 09:50

Информационна среща по оста "Лидер"

Среща лидер   На 28 септември от 17:30 ч. в "Художествена галерия" - Велинград се проведе втора информационна среща по оста "Лидер" на Програмата за развитие на селските райони. За тази цел се създават т. нар. "местни инициативни групи" (МИГ) на територията на населени места с общо население под 100 000 души. В общините Белово, Септември и Велинград ще бъдат създадени МИГ, чрез които трите общини могат да кандидатсвтат по европейските програми като единна територия.

   Местните инициативни групи трябва да създадат стратегия за развитие на района, който представляват. В стратегията, разработена от МИГ ще влизат проекти, който да бъдат финансирани. Кои проекти ще влязат в стратегията на МИГ ще решат единствено и само хората на местно ниво, които участват в МИГ. Всеки гражданин, организация или бизнес може да участват в местните инициативни групи.

   По оста "Лидер" за местните инициативни групи на територията на общините Белово, Септември и Велинград могат да бъдат усвоени до 2.5 млн. евро.

   На срещата в Художествената галерия присъстваха около 10 представители на местния бизнес. Димитър Русинов от сдружение "Център за обучение и услуги" обясни на присъстващите как работят МИГ-овете и как трябва да бъде изградена местната инициативна група, за да може да бъде ефективна и да подпомогне развитието на местния бизнес и община Велинград.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени