Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Среща на кмета Коев с жителите на Драгиново

09 ноември 2018, Петък | 10:53 | прессъобщение

Среща на кмета Коев с жителите на село Драгиново

Кметът д-р Костадин Коевсе срещна  с жителите на с. Драгиново. Заедно с него бяха и заместник- кмета Светла Томова, кмета на с. Драгиново Бисер Маджиров и заместник- председател на ОбС- Велинград Любомир Перчинков. Основните теми, които се обсъдиха бяха свързани с инфраструктурата на селото и водовземането на минерална вода от водоизточник Сондаж №1.

По повод спекулациите със Сондаж №1, д-р Коев внесе яснота по така актуалната напоследък тема.

Кметът разясни статута на находище на минерална вода „Драгиново“, който е изключителна държавна собственост и се състои от следните водоизточници - Сондаж №1, Сондаж №2, Сондаж №5 и Сондаж №13. Приоритетно са внесени 4 броя проекти за решения в Общински съвет- Велинград за издаване на Разрешителни за водовземане от минерална вода от Сондаж №2, Сондаж №5 и Сондаж №13 , с цел водоснабдяване на обществените сгради- СУ „Методий Драгинов“; ДГ „Пролет“; НЧ „Методий Драгинов“; пощата и кметсвото на селото, както и обществените чешми, пералня и баня.

След дискусиите по въпросите за водовземането на минерална вода, беше обсъдена и темата за инфраструктурата на селото. Д-р Коев подробно обясни, че по програмата за развитие на селските райони 2014-2020 са спечелени два проекта. Първият проект е за изграждане на пътя Велинград-Драгиново,за който с днешна дата има сключен договор с изпълнител. Вторият проект е за асфалитеране на улици в селото, за който в момента тече процедура.

Д-р Коев отново подчерта,че се работи усилено по ул. „Георги Кирков“ и „Христо Смирленски“, които пряко касаят жителите на с. Драгиново. 

Въпросите, свързани с проблемите на жителите в с. Драгиново, намериха своя отговор в двучасовия диалог с д-р Костадин Коев.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени