Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Среща с Никола Гигов и Елена Хайтова

23 август 2015, Неделя | 17:27 | култура

Никола Гигов и Елена Хайтова гостуваха във Велинград

На 21-ви август велинградчани имаха удоволствието да се срещнат с Елена Хайтова- дъщеря на известния Николай Хайтов, и съпруга й- Никола Гигов. Срещата бе осъществена с помощта на Вера Табакова и библиотекарките от НЧ „Васил Левски“- Йонка Банева и Нина Захова. Залата на Каменското читалище бе изпълнена с почитателите на творчеството на двамата автори, които представиха най- новите си книги. „Огледало от женски съдби“ на Елена Хайтова е посветена на жените и тяхната сила, борбеност и оцеляване.В нея освен прочутата Валя Балканска и съдбите на други родопчанки, са включени и сюжети от Полярния кръг, Париж, Япония, Украйна. 

Пръски светлина“ на орфеиста Никола Гигов събира синтезирано целия живот на автора ивключва стихове, отзиви, писма и фрагменти от творческия път на писателя.

„Искам да ви даря с тази светлина, която аз съм получил“,

скромно се обърна към присъсващите Никола Гигов.

През септември 2010 година Никола Гигов получава официално съобщение, че му е присъдена СВЕТОВНА НАГРАДА ЗА МИР от Кембридж, Англия. Тази върхова световна награда – 26-та по ред - издига името на Орфей, Родопите и България.

Двамата творци плениха публиката с откровенията си за тези и други техни творби, за пътуванията си в различни  държави, за срещите им с различни хора.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени