Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Среща с ръководството на НАП- Пловдив

29 януари 2019, Вторник | 10:53 | прессъобщение

Среща с ръководството на НАП- Пловдив

На срещата, инициирана от д-р Коев, представителите на бизнеса във Велинград поставиха важни въпроси пред ръководството на НАП – Пловдив

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев инициира среща между представители на велинградския бизнес и ръководството на НАП – Пловдив, на която присъстваха и заместник-кметът Атанас Палигоров, директорът на ТД на НАП- Пловдив Венелин Найденов, началникът на отдел „Оперативна дейност” Жулиета Михайлова и Цветана Псалтова от отдел „Селекция” към териториалната дирекция. 
Д-р Коев благодари за присъствието на хората в препълнената зала и заяви:

"Тиражираните слухове, които се разпространяват в публичното пространство, че проверките са целенасочени и се извършват избирателно, са абсолютно неверни и недопустими!"

и допълни, че неговото желание е бизнесът във Велинград да върви, да няма конфронтации и да се намерят решения на поставените проблеми, свързани с данъчните проверки в града. 
Г-н Найденов изясни, че проверки във Велинград се правят за трета поредна година. Паралелно по Закона за събиране на данъци и такси в момента се проверяват търговските обекти във всички зимни курорти. Директорът на ТД на НАП – Пловдив, каза, че идва с приятелски и човешки намерения и е откликнал на поканата на д-р Коев, за да се изяснят проблемите. Г-н Найденов не прие обвиненията, че във Велинград има най-много проверяващи. 
Затварянето на обекти се оказа и основният проблем на велинградските търговци. Предварителната мярка – запечатване на обектите, преди да бъде наложено наказанието - бе основната причина за недоволството, както и връзката със сървъра на НАП. Във връзка с последния проблем бяха представени касови книги с отчети, които не са постъпвали там от 15 януари 2018 г.. Опитите да бъде прехвърлена вината на фирмите, които поддържат касовите апарати, също не издържаха, след представяне на документ за изряден апарат, от който също не са постъпвали данни на сървъра на НАП.
Г-жа Михайлова каза, че задължение на собствениците на обекти и на сервизните фирми е да следят за връзката с НАП.
Кметът на община Велинград настоя да се изясни къде е проблемът и какви ще са последствията за бизнеса.
„Виждам, че всички сте настроени срещу нас, но законът е такъв, какъвто е и трябва да се спазва от всички.“, заяви г-н Найденов.
Д-р Коев каза, че очаква юридическо предложение от страна на бизнеса, което директорът на ТД на НАП – Пловдив да представи пред съответните органи, за да бъдат обсъдени евентуалните промени в съществуващата нормативна уредба и затварянето на обектите да става, след установяването на нарушение.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени