Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Четенето е на мода“

17 март 2017, Петък | 19:04 | култура

Среща на ученици от с. Драгиново с литературни творци

В обновената библиотека на СУ „Методий Драгинов“ се проведе среща с писатели от литературен клуб „Никола Вапцаров“ гр. Велинград. Учениците от шестите класове се запознаха с някои от творбите на Катя Славова, Милен Налбантов, Александър Кочев, Цветанка Спасова, Стойна Стоянова и Атина Бушнакова. Забавни бяха разказите на петимата писатели за първите им стъпки на писателското поприще, за първите им трепети и най-вълнуващите моменти от творческия процес. С типично детско любопитство учениците се поинтересуваха от бъдещите творчески планове на авторите. Всеки един от гостите прочете свои стихове, които предизвикаха вниманието и възхищението на малките слушатели. Авторите подариха на училищната библиотека свои книги и стихосбирки, а децата научиха много за процеса на създаване и публикуване на книга.

Срещата е част от дарителската кампания „Четенето е на мода“, която се провежда в СУ „Методий Драгинов“ за увеличаване на книжния фонд на училищната библиотека.

Училището обнови своята библиотека чрез закупуването на нови книги и техника. Това се случи с помощта на програма „Знания за успех“, която сереализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени