Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Стани учител за пример

13 април 2018, Петък | 18:18 | образование

Стани учител за пример

Достойно представяне на нашите третокласници и класната им ръководителка г-жа Роза Захова- в националния конкурс "Стани учител за пример" на фондация „Въздигане“ на тема: „Заветът на хан Кубрат“. Учениците получиха специална награда – луксозна рамкирана репродукция на историческата картина „Заветът на хан Кубрат“ .

Подаръкът


Когато ми донесоха книжките, които трябваше да раздам на своите ученици, с досада си казах: „Какво пак са измислили?”. Взех в ръце една и я разгледах. Още не бяхме стигнали до урока, в който се разказваше за създаването на българската държава. Замислих се! В днешните бурни времена имаме нужда от глътка българщина, а нейните семенца се посяват от ранна възраст. Взех книжките и реших: Ще ги раздам в час на класа и ще видя какво ще се случи! Така и направих.

            Децата, които уча са буйни, но и много любопитни. Зарадваха се, че получават подарък. Разгърнаха книжката и след като я разгледаха, някои от тях попитаха може ли да четат( другите вече бяха започнали, не им беше нужно разрешение). Изведнъж в стаята стана тихо. Да си призная очаквах интерес, но не и картината, която видях. Разгръщаха внимателно страниците и …четяха, дори не ме виждаха. След малко се чу гласче: „Г- жо, аз знам историята за снопчето пръчки.”… и друго: „Много е интересно…”, „Аз стигнах до 7-ма страница…” Борко, чийто интерес бързо стихва, както и очаквах, много бързо прелисти страниците, но когато стигна последната, дойде при мен и каза: „Г-жо, това е България, виж колко е голяма!”. Върна се обратно на чина и противно на моите очаквания започна да разглежда книжката отначало, но този път бавно, четейки написаното.

            

Звънецът би, някои затвориха книжките, но повечето деца останаха на чиновете и продължиха да четат. Гледах всичко това и си мислех: „…дали днес нямаме нужда от един „Паисий”, който да ни напомни кои сме и откъде идваме.”

            Толкова малка книжка, а събуди толкова много любов към България!

 

 

Стaрши учител Роза Захова,

Основно училище „Христо Ботев”- Велинград

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени