Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нови стъпки за рестарт на проект „Сютка“

03 февруари 2014, Понеделник | 18:30 | прессъобщение

Кметът на община Велинград Иван Лебанов с нови стъпки за рестарт на проект „Сютка“

Иван Лебанов

Среща на тема „Сютка“ бе инициирана днес от кмета на Община Велинград Иван Лебанов. На форума, който бе първи за тази година, по темата бяха обсъдени различни варианти за рестарт на дългогодишния проблемен проект. На обсъждането приставаха кметът и целият екип зам. кметове, председателят на Общински съвет Дияна Кехайова, общински съветници, представители на гражданското общество, бизнес и медии. Градоначалникът заяви,че тази среща ще бъде първата от редица предстоящи, на които ще се търсят всички възможни варианти за достигане до положителен резултат за осъществяване на голямата велинградска мечта-ски писта. „Ако Велинград успее да постигне това, ще бъде конкурентоспособен курорт с големи ресурси, като СПА, зимна и дори целогодишна туристическа дестинация“ -заяви Лебанов. Всички присъстващи изразиха мнение, че казусът е дълъг и по ред причини неуспешен, но въпреки това са обедини около мнението, че взаимната работа, разграничена от политически пристрастия и интереси би могла да доведе до успех. Община Велинград в лицето на кмета ще инициира подписка сред гражданите за възобновяването на проекта, като към този момент има и постъпили предложения от инвеститори. Главният архитект Тодор Енев пък изрази готовност за посрещането на еко организация в документи, удостоверяващи, че биоразнообразието на региона няма да бъде нарушено. След изготвяне на подписка по рестарт на проекта ще предстоят нови срещи със специалисти и изготвяне на документи и търсене на нови инвеститори.  За стартиране на дългоочаквания проект ски писта„Сютка“ са нужни още доста стъпки, като първата ще бъде входиране на подписка от гражданите на община Велинград в Министерски съвет. На следващата среща ще бъде отправена покана и до представители на Община Ракитово, които да изразят своите позиции по проблема.

Коментари

Tova ako se slu4i velingrag niama koi ga go stigne

#8 в Понеделник, 17 февруари 2014 20:44

Време е всички велинградчани да се обединим и да не отстъпваме

#7 в Сряда, 05 февруари 2014 12:04

:n

#6 в Сряда, 05 февруари 2014 09:26

Проекта накърнява най вече бизнес интереси и е заплаха за Банско ,така че няма да се реализира. Аман от приказки без покритие на управляващите. ДЕЛАА, ДЕЛАА...

#5 в Сряда, 05 февруари 2014 09:13

Da be, da!! :-) :-) :-) :-)

#4 Kmet na Rakitivo в Вторник, 04 февруари 2014 09:57

:L :L :L :L

#3 в Понеделник, 03 февруари 2014 20:31

"Проектът" попада в обхвата на Натура 2000, и по двете директиви( за местообитанията и за птиците), така че...няма как да се случи!!!

#2 д-р, инж.А.Ферезлиев в Понеделник, 03 февруари 2014 20:25

:y

#1 в Понеделник, 03 февруари 2014 19:44

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени