Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Стари мерки, теглилки и монети

08 април 2010, Четвъртък | 22:39 | култура

Изложба в Исторически музей Велинград

стара везна   "Взрив от народната метрология" - така Йорданка Петкова - главен уредник от РИМ-Търговище, нарече откритата днес в Исторически музей - Велинград изложба "Стари мерки, теглилки и монети". Гости на откриването бяха ст. н. с. д-р Христо Харитонов от Полски Тръмбеж, Йорданка Петкова и Мирослав Милев от РИМ Търговище, Георги Янчев - зам. кмет на Велинград и Росица Пашова, PR на Общината.

   Изложбата е идея на Регионален Исторически музей Търговище като по-късно към нея се присъединяват музеите от Варна, Шумен, Хасково, Полски Тръмбеж, Пазарджик, Велинград и частна колекция от село Арбанаси.

Гости   Изложбата бе открита от Георги Янчев, който чрез медиите призова всички граждани и гости на Велинград да посетят изложбата, която по негови думи е много интересна. Снежна Велева, директор на ИМ-Велинград, подари на гостите по три книги от поредицата "Цепина", а от Община Велинград те получиха сувенирни подаръци и букети с цветя.

   Д-р Харитонов направи специално дарение на велинградския музей - три монети (бронзова, сребърна и златна), които са на българското нумизматично дружество, а също така и своята авторска книга "Стари мерки, теглилки и монети".

   За жителите и гостите на Велинград изложбата ще гостува в Исторически музей до 8 май тази година.

Get Adobe Flash player

Коментари

Бях на тази изложба. Заслужава да се види!

#1 sel в Петък, 09 април 2010 16:10

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени