Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Стартира проект с Германия и Испания

09 ноември 2016, Сряда | 09:39 | образование

Стартира проект с Германия и Испания

Проектът „Energy– Efficiency - Empowerment”, финансиран от Европейска програма “Erasmus+”, стартира с транснационална среща между координаторите на училищата. Координатор на проекта е гимназия Silverberg- Gymnasium в Бедбург, Германия. Училища- партньори са СУ „Св.св. Кирил и Методий“ във Велинград и IESJoaquinRodrigo в Мадрид, Испания.

Домакин на срещата бе Silverberg- Gymnasium в Бедбург, Германия, която се състоя в периода 24.10.- 29.10.2016г. На срещата бяха обсъдени: работните задачи, обучителните събития, ученическите срещи, подготовката на интелектуалния продукт на проекта, както и много други дейности, предвидени през първата година на проекта.

Обсъдихме сценария на многоезичния филм, който ще представи училищата, учениците и целта на проекта, която е да  повиши съзнанието на младите хора  за опазване на енергийните ресурси и опазването на околната среда. Изготвен бе план за мониторинг и оценка на проекта и разпространяване на резултатите.  Обсъдихме начина за изграждане и поддържане на Онлайн платформата.

По време на срещата координаторите бяха изправени пред трудната задача да изберат лого на проекта. Поради наличието на множество идейни предложения, комисията реши всяко училище да предложи един вариант за лого на проекта. Официалното лого на проекта ще бъде изработено от предложенията на трите училища!

Между работните сесии, посетихме различни учебни часове и разгледахме добре поддържаната и функционална сграда на училището.

Кметът на община Бедбург бе гост на едно от нашите заседания и ни връчи официално почетен знак за участието на трите страни по проект на програма „Еразъм+“.  

Изпълнението на този проект ще повиши комуникативните умения на учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ по немски и английски език и ще утвърди самочувствието на нашите ученици като пълноценни граждани на Европа.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени