Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Стартира проект "Бъди активен"

24 юли 2017, Понеделник | 18:13 | прессъобщение

Стартира проект "Бъди активен"

Сдружение с нестопанска цел „Юнити“ започва изпълнението на проект „БЪДИ АКТИВЕН“. Проектът е с продължителност от юли до септември 2017г. и се осъществява в партньорство с община Велинград. Финансиран е от Министерството на младежта и спорта по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10 А от Закона за хазарта .

Основната цел на проекта е активизиране на младите хора във Велинград, включваща реализиране на спортни, културни и образователни кампании и инициативи и предоставяне на информационни материали, целящи активизирането на младите хора в социалния живот на Велинград, както и разясняването на видовете психоактивни вещества и различни по вид зависимости и/или агресии, и вредата, последиците, превенцията им.

Целта на тези кампании е не само да се повиши информираността, но и да се моделира здравословно поведение на населението в бъдеще, ограничаване на риска от употреба и злоупотреба с наркотици в града, чрез изграждане и поддържане на устойчиви, ефективни и рентабилни превантивни програми за семейства, деца и млади хора и повишаване на съпричастността на институциите, организациите и обществото като цяло.

С този проект Община Велинград ще придобие  членство в ECAD- международна организация, обединяваща градове на страни членки на ЕС и не само, без наркотици и предоставяща опит и познания за работата за свободна от наркотични вещества среда, както и срещу наркотиците и злоупотребата с наркотици на местно, национално и международно ниво.

Сдружение „Юнити“ и Община Велинград, канят всички заинтересовани, медии и граждани на 25 юли 2017г., от 11.00 часа, в Централен минерален плаж „Йосиф Шнитер“, на информационна среща по проект „Бъди активен”, където екипът за провеждане на проекта ще представи информация за дейностите и целите на НПМ и финансиращия орган по програмата.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени