Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Заслужени стипендии за Мими и Сонай

23 ноември 2009, Понеделник | 20:31

Мария Пашова и Сонай Юсеин получиха стипендии за техните музикални постижения

Мария Пашова и Сонай Юсеин   Днес, 23 ноември, е един много щастлив ден за Сонай Юсеин и Мария Пашова, ученици от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Талантливите деца от "Караоке" с ръководител Юлиана Ковачева са първите във Велинград, които получиха стипендии за една година в рамките на 120 лв. месечно. Тези стипендии са отпуснати от МОМН, съгласно Наредба за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби. Стипендиите са напълно заслужени, тъй като Мими и Сонай са лауреати на различни фестивали, финансирани от МОМН.

   По предложение на Юлиана Ковачева и Пламен Алеков, директор на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", отпуснатите стипендии от МОМН на двете деца се осигуряват от Община Велинград в лицето на кмета Иван Лебанов, зам. кмета Георги Янчев, директора на дирекция "Образование, култура и вероизповедания" Недялка Стефанова и старшия експерт към тази дирекция Весела Златева.

   Стипендиите ще се привеждат в училището, в което учат децата и което има собствена бюджетна сметка. Чрез тези стипендии МОМН цели насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби в областта на науката, изкуството или спорта.

   Стипендиите на Мими и Сонай бяха връчени от Весела Златева и Пламен Алеков. За всички, уважили церемонията по връчването, Мими и Сонай изпяха песните "Родина" и "Моя страна". Тържеството завърши с почерпка и щастливи пожелание към двете талантливи деца.

   Екипът на Градвелин им пожелава още много успехи, финансови поощрения и нови изяви, с които да радват хората на Велинград. Честито!

Вижте видео:

Get Adobe Flash player

Коментари

Браво, мили дечица! Всички във велинград ви обичаме!

#6 Надя в Сряда, 25 ноември 2009 21:50

Честито на Мими и Сонай!!!Бъдете все така упорити в това което правите,за да постигате желаните резултати!!!Мими е моя племенница!гордея се с нея!!!

#5 Ягода в Вторник, 24 ноември 2009 22:19

iskam iskreno da blagodarq na tezi hora,koito sa ni pozdravili tova mnogo me radva,zashtoto veche shte vzimam pari za moqta profesiq,oshte ne e profesiq,malka sym oshte za profesiq,za tova shte se iskaja che tova e moeto zanimanie.kogato stana golqma jivot i zdrave shte se prevyrne v moqta profesiq.

#4 mimi pashova в Вторник, 24 ноември 2009 19:14

Обичаите и изучаваите това велико изкуство -музиката.То ще ви направи по- богати, по- съвършени, по- чисти.... Честито!Бъдете живи и здрави и още много успехи!

#3 сем.Казалиеви в Вторник, 24 ноември 2009 15:02

Сонай и Мими са две прекрасни деца, които имат не само талант, но и голям хъс, желание и труд! ЧЕСТИТО!

#2 Стефка в Вторник, 24 ноември 2009 11:43

Браво на Сонай и Мими, пожелавам им много късмет и още много успехи !

#1 Rdlk в Вторник, 24 ноември 2009 10:47

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени