Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Стипендии за ученици от ПГД "Иван Вазов"

22 март 2015, Неделя | 09:09 | образование

Ученици от ПГД „Иван Вазов” спечелиха стипендии по Проект „Бизнес и образование – точка на пресичане”

През    месец  януари  2015 г. учениците от ПГД„Иван Ввазов” взеха участие по Проект Бизнес и образование-точка на пресичане”, финансиран от Фондация „Америка за България”. Алиш Радков, Мартин Услев-9-ти клас, Борис Димитров, Стефанка Русева- 10-ти клас, Огнян Топалов и Цанко Рабчин-11-ти клас написаха есета на тема „Защо и как виждам реализацията си в сектор мебелно производство и дървообработване?”

 Учениците изразиха мнението си за избора на училище, професия и реализацията си  в живота и спечелиха стипендии по проекта.

„Докато страната ни буквално се е  превърнала в „инкубатор за езикови гимназии”, професионалното образование страда и има нужда от подкрепа

 това са  думи  на изпълнителния директор на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП)– Елица Ненчева, които споделят и други фирми от бранша. БКДМП е сдружение, което създава възможности  за повишаване на квалификацията и поема инициативи за стимулиране интереса на учениците от професионалните гимназии по дървообработване. Чрез изучаваните в ПГД „Иван Вазов” специалности  „Мебелно производство” и „Дърворезба”, се създават предпоставки за осигуряване на  заетост в нашата област и издигане престижа на бранша пред обществото .

Радваме, че  за 65 години от съществуването на  училището сме се  доказали, че има защо ПГД „Иван Вазов” да е образец за качествено обучение,което ни нарежда достойно до Лесотехническия университет-гр. София , сред водещи фирми в сектора и на Международното изложение „Светът на мебелите”-гр.София, в което традиция и новаторство се преплитат и създават предпоставка за запазване на старите български занаяти и възрожденския дух.

                                                                    ПГД „Иван Вазов”

Коментари

Браво, браво на децата и техните учители!Дерзайте и доказвайте, че вашите професии са традиция в чепинското корито!

#1 Doni в Вторник, 24 март 2015 20:20

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени