Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Д-р Стоян Джевезов за Апостола

31 януари 2012, Вторник | 18:15 | образование

Д-р Стоян Джевезов гостува в СОУ „Васил Левски”

Стоян ДжевезовЗа СОУ „Васил Левски” с директор Емил Моллов 2012 е знаменателна. Под мотото „90години от безкрая” тя е обявена за юбилейна. През тази година се навършват 90 год. от основаването на първото средно училище в Чепинското корито, чийто първоприемник е  СОУ „Васил Левски”- А на 17-ти февруари, който е „Ден на патрона” на училището , ще бъде отбелязана и 139 годишнина от обесването на Апостола на свободата. По този повод вчера, 30-ти януари скъп гост на СОУ „Васил Левски” бе д-р Стоян Джевезов - историк, секретар на Общобългарския комитет „Васил Левски”.

В срещата си с учители и ученици от училището той разказа за малко по-неизвестни неща от живота и делото на великия деец на българското национално-освободително движение Васил Левски. Със ставане на крака в началото на срещата бе изслушан химнът на СОУ „Васил Левски”, записан в професионално студио в София от група ученици  от пети, шести и седми клас. Това бе едно патетично встъпление към интересния и увлекателен разказ на д-р Стоян Джевезов, който завърши  с думите:

„Левски ще бъде вечно жив в нашите сърца, ако ние запазим неговите идеи и нравствени послания!”.

Директорът Емил Моллов, който е и председател на  ОК „Васил Левски” във Велинград, благодари сърдечно на големия историк и му подари копие от химна на училището , специален тефтер, юбилеен календар и папка.

 

Коментари

Честит юбилей! Носете с чест името на АПОСТОЛА!

#2 Апостола в Сряда, 01 февруари 2012 14:07

Да е честит юбилеят на СОУ"Васил Левски"! Пожелавам нови успехи, утвърждаване на традиционното българско образование съчетано с иновативно обучение.Запазете идеите и нравствените послания на Апостола за да пребъдете. Нека училището води бъдещето за ръка!

#1 Цвета Гергова в Сряда, 01 февруари 2012 10:10

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени