Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Книга за Стойо Докумов

31 октомври 2009, Събота | 19:30

Книга за възрожденеца беше представена във Велинград

Ушев Пашов Цопанов   В навечерието на празника на народните будители една нова книга от поредицата "Цепина" зарадва читателите с родолюбив дух. В Художествена галерия - Велинград от 17 ч. на 28 октомври бе представена книгата "Народният будител Стойо Докумов", съвместен труд на авторите Георги Пашов и Костадин Ушев. В процеса на икономическо и духовно развитие по време на Възраждането особено ярко изпъкват личностните качества на един от най-големите възрожденци в Чепинския край - Стойо Докумов. Огромни са неговите усилия за националното осъзнаване на българо-мохамеданите, той не разделя хората по вяра, имущество, а цени човешкото у тях.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени