Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

СУ „Методий Драгинов“ ще обнови своята библиотека

22 ноември 2016, Вторник | 07:38 | култура

СУ „Методий Драгинов“ ще обнови своята библиотека с финансовата подкрепа на ФРГИ

През месец септември СУ „Методий Драгинов“ чрез училищното си настоятелство участва в конкурс по програма „Знания за успех“, която сереализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България. 

Проектното предложение на училищното настоятелство към СУ „М. Драгинов“, което се нарича „Прочети книга – направи стъпка към успеха“  участва в надпреварата с 19 други кандидати и бе одобрен за финансова подкрепа в размер на 3000 лв.

В петото поредно издание на програмата, подкрепа получиха инициативи в областта на STEM – Science, Technology, Engineering and Mathematics. Фокусирайки се върху STEM образованието, програма „Знания за успех“ цели:  да насърчи интереса на учениците към науката и технологиите; да даде възможности за развитие на техните учители в областта на повишаване качеството на преподаване на различните STEM дисциплини; да предостави възможности за практическо приложение на придобитите знания и умения.

В рамките на този проект библиотеката на СУ „Методий Драгинов“ ще бъде напълно обновена и ще предостави мотивираща  и свежа атмосфера на учениците. Новозакупените книги и енциклопедии ще представят учебния материал по предметите физика, химия, биология, информационни технологии и математика по увлекателен, приятен и интересен начин. Учениците могат да ползват тази литература за своята самоподготовка, преподавателите ще я използват за по-атрактивно представяне на учебния материал. Книгите могат да служат и като нагледно средство в час, за да се превърнат  сложните формули и закони в достъпна и  дори лесна материя. По този начин, стимулирайки мисленето на учениците и въвличането им в интересни  дейности, които представят сухия и скучен материал почти като магическо преживяване, ще се осъществи основната цел на проекта ни – стимулиране на желанието за учене и развитие.

„Знания за успех“ се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с финансовата подкрепа на SAP Labs България за пета поредна година. В четирите досегашни издания на програмата са подкрепени  35 училищни настоятелства, да обновят училищните библиотеки и да създадат възможности за кариерно ориентиране и развитие на над 20 000 ученици между 14 и 18 години от цялата страна.

Програмата е носител на редица награди и отличия. През 2015 г. за програма „Знания за успех“ Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България получиха наградата на Български дарителски форум за най-успешно партньорство между бизнес и НПО. През 2014 г. програмата „Знания за успех“ е отличена с годишната награда „Подкрепа за библиотеките“ на Българската библиотечно-информационна асоциация. SAP Labs България е носител и на награда в категория „Социално отговорна кампания на годината“ на Годишните награди на b2b Media  за своите инициативи в областта на образованието, сред които е и програма „Знания за успех".

                                                                                                      СУ „Методий Драгинов“

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени