Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

СУ „Св.св. Кирил и Методий“ с нов спечелен проект

30 септември 2017, Събота | 10:38 | образование

СУ „Св.св. Кирил и Методий“ отново неповторими с нов заслужено спечелен проект

Иновативно средно училище „Св. св. Кирил и Методиий“ с години отстоява своите върхови позиции на елитна гимназия в областта.  Учебното заведение всяка година осъществява множество международни културни връзки със свои партньори в Германия, Румъния, Полша, Турция, Русия и други европейски страни.

През учебната 2017-2018  единствено СУ „Св.св. Кирил и Методий“ от област Пазарджик заслужено спечели нов проект. Учениците ще вземат участие по програмата „Нашите пари“,  финансирана от Viza за България- водещата глобална технологична компания  за разплащания.

Пилотното обучение по финансова грамотност се води от Висшето училище за застраховане, а преподаваните уроци следват специално разработени за програмата учебник и учебна тетрадка с автор Красимира Толина. Материалът покрива ключови финансови теми и знания за лични финанси, изготвяне на семеен бюджет, депозити, кредити, инвестиции и др.

До този момент кампанията е достигнала до над 500 ученици в страната. В момента се разработват видео уроците за образователната платформа ucha.se. Предстои и дигитална кампания за популяризиране на програмата сред учениците.

Четирима учители от нашето училище преминаха през петдневно обучение по финансова грамотност, което се проведе в Правец. Това са преподавателите: Ваня Кафтанджиева, Светла Борисова, Анна Джарова и Филип Филипов. Всеки учител ще води курса „Нашите пари“ в своя си клас, така учениците ще имат възможност да се обучат финансово, ще знаят как да разполагат с бюджета си, ще бъдат финансово грамотни. След успешно завършилия курс всеки от тях ще получи сертификат. Сертификати с нужните кредити се полагат и за преподавателите, преподаващи  по програмата „Нашите пари“

СУ „Св. св. Кирил и Методий“ е иновативно училище, което ще продължава да се развива градивно – квалифицираните преподаватели дават шанс и на всеки ученик да изкачва стълбицата на знанието, което води както до морална победа и удовлетворение, така и до отговорност, чувство за дълг и себеуважение. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени