Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград по- светъл и сигурен

12 януари 2016, Вторник | 13:45 | прессъобщение

Велинград по- светъл и сигурен

Както бе обещано от кмета д-р Костадин Коев още в първата седмица на Новата година се реновира уличното осветление не само по главните улици на града. Подмяната на осветителните тела и електрически крушки започна от Радонова баня в кв. Чепино, където бе възстановено и трасето на уличното осветление. Поднови се прекъснат захранващ кабел към уличното осветлние, възстанови се междустълбие с (20м) кабел , монтира се тяло и се поставиха електрически крушки при Закрития плувен басейн. На пл.Николай Гяуров, ДЛС Чепино и при СОУ „ Васил Левски“ се постави КУО ( касета на улично осветление)

Реновираните улици се намират в трите квартала на града- Чепино, Лъджене и Каменица. Някой от тях са: ул „Винчо Горанов“- № 47,48, ул. „Бачо Киро“ № 15, 18, 40, ул. „Сергей Румянцев“ № 6,13, 18, ул. „Христо Боянов“, ул. „ Георги Бенковски“, ул. „Света гора“ №5  и на ул. „Братя Маврикови“ бе възстановено междустълбие с (35м) кабел.

За периода от 04.01. до 12.01.2016 г. бяха подменени 55 електрически крушки и 47 осветителни тела. Възстановено  бе и междустълбието на уличното осветление с 55м кабел и поставянето на 8 ПКОМ (противовлажни) контакта.

Целта на всички тези действия по реновиране и осветяване на страничните улици е гражданите и гостите на града да се чувстват сигурни и спокойни. През настоящата каледнарна година са предвидени и допълнителни мерки чрез изграждане и на система за видеонаблюдение, което чувствително ще повиши сигурността на територията на града.

Коментари

За липса на осветление към последните номера на ул."Драва" е съобщавано безброй пъти, писани са молби да се подменят крушките по стълбовете, но уви - никакъв отзвук! В кв.Каменица, ул."Драва" (четните номера покрай дерето) от моста до края на улицата дупките са се превърнали в ями. От години ни лъжат, че ще я асфалтират, имаше зачатък на някакво действие - и до тук! Надут общински служител, облечен в правомощия разпореди струпване на строителни материали пред входовете на домовете ни, с обяснението, че това била общинска собственост, и каквото и където искали там щели да разтоварват. А ние не плащаме ли данъци, за да имаме свободен достъп до домовете си?! Заради нехайството на някои пък - оставените без надзор материали се крадат, и от купчините пясък не е останало почти нищо! Дано на някой му потрябват и павета, та да изчезнат и планините от камъни пред домовете ни!

#5 Добронамерена в Понеделник, 18 януари 2016 12:54

..ами парадокс, че покрай,, енергото ,,към ,,стария съвет,, е тъмница ,а паркингите на болниците е мрак непрогледен, а дупките по асфалта да не коментирам

#4 в Сряда, 13 януари 2016 09:21

:y

#3 дечката в Вторник, 12 януари 2016 17:09

Пък в Каменица, щели да асфалтират- ама друт път. Егати късмета, каква светлина и уют само.

#2 в Вторник, 12 януари 2016 16:27

Само че отдечката от площада в Чепино по Цанко Церковски точно срещу развалините на бившия някога супермаркет е такава тъмница че не можеш давидиш дори къде стъпваш.А тълпите цигани ,които минават по тази улица никак не са безопасни.Така че би било добре да се постви осветление и там.И още нещо същата улица е зарината с буклуци от месеци и не се извозват.Метачките от чистотата минат от време на време само да отчетат присъствие.

#1 Деница в Вторник, 12 януари 2016 14:19

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени