Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отпразнува Световния ден на водата

22 март 2017, Сряда | 17:26 | прессъобщение

СПА столицата отпразнува Световния ден на водата

В 10:30ч. на пл. „Николай Гяуров“ тържествено бе отбелязан Световният ден на водата. Община Велинград и ВКТВ Велинград за поредна година организират Празник на водата под надслов „ Капка вода-живот и вечност“.

Сред официалните гости бяха зам.-кметът Светла Томова,  управителят на ВКТВ ЕООД- Велинград Йордан Нанов,  общински съветници, кандидати за народни представители, представители на ВиК дружествата от  област Пазарджик, граждани и гости на Спа столицата.

В своето слово зам.-кметът Светла Томова се обърна към всички:„Водата на Велинград е един от природните ресурси, които правят града ни истински шедьовър на природата, омагьосващ своите посетители. Тя е скъпоценен дар от майката природа - извор на живота.“

Г-н Нанов също поздрави присъстващите по случай Деня на водата.   

Празничната програма бе открита с емблематичните за Велинград Представителен мажоретен състав „Димитър Мечев“ с ръководител Биляна Масларова.

Невероятните танцьори от Ансамбъла на Нешка Робева, се погрижиха за настроението на присъстващите.

Участие взеха и Мажоретен състав при ОУ ,,Неофит Рилски” с ръководител  Олга Билярова и

Фолклорни състави при ВИК – дружества.

 

По повод Световния ден на водата бе организиран ученически конкурс под мотото „Чиста вода – здраве за всички” в категории – есе, стихотворение,разказ, рисунка, снимка, плакат и презентация. Участие взеха ученици от три възрастови групи и представители на пенсионерски клубове във Велинград. Професионално жури оцени участиците и класиралите се на първо място получиха плакет с грамота от г-жа Томова и г-н Нанов. За всички участници в конкурса имаше поощрителни  награди.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени