Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград ще се включи в Световния ден на ходенето

08 октомври 2014, Сряда | 11:21 | прессъобщение

Велинград се включва в Световния ден на ходенето на 18 октомври

Община Велинград се включва в Световния ден на ходенето, организиран от Българската асоциация „Спорт за всички“ (БАСВ). Спортното събитие е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР’2016 и се провежда със съдействието на Министерството на младежта и спорта.

Проявата е международна, у нас се провежда за 22-и пореден път. Денят на ходенето стартира през 1991 г., иницииран от Световната асоциация „Спорт за всички“ TAFISA. Идеята е да се привлекат повече желаещи към системни занимания с ходене за здраве.

Ходенето е предпоставка за поддържане на добра кондиция, работоспособност, дълголетие и е профилактично средство при сърдечно-съдови заболявания, обясняват от БАСВ. Този ден има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно практикуване на ходенето като най-естествената форма на движение, то може да се практикува навсякъде и по всяко време, не изисква финансови средства. Във Велинград Световният ден на ходенето ще се проведе на 18-ти октомври /събота/ от 10 ч. 

Маршрутът е с начало Паметник на съпротивата до „Вазова поляна”. Денят на ходенето е възможност за всеки да прекара един приятен и забавен ден. Това ни дава шанс да започнем нов начин на живот и да поставим началото на системни занимания със спорт и физическа активност, за да бъдем здрави, в чудесна форма и винаги в добро настроение. С този призив ОбщинаВелинград кани всички, които имат възможност, да се включат в инициативата.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

76 години безсмъртие
03 май 2020 | 15:52
Празничният 6 май 2020
06 май 2020 | 18:18

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени