Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Свлачища на територията на Община Велинград

04 април 2015, Събота | 07:30 | прессъобщение

8 свлачища на територията на Община Велинград

На територията на Община Велинград има 8 свлачища- 4-ри от тях са във Велинград на ул. „Братя Маврикови“-, ул. „Маркови скали“, ул. „ Никола Бандаков“ и ул. „Цар Самуил“.  В Общината също има проблемни зони, като някои от тях са 2 свлачища в село  Грашево, съответно на ул.“ Вела Пеева“ и ул. „ Стойо Калпазанов“. Свлачище има и  в село Света Петка, по пътя за  Алендарова махала.

Община Велинград е запозната със създалата се затруднена пътна обстановка, разполага със снимков материал от всички свлачища, взети са всички необходими мерки за отстраняването на голямото количество паднала земна  и скална маса. Към момента автомобили преминават. Изградено е ново временно трасе за преминаване на моторни превозни средства в село Света Петка. Пътят за село Грашево е почистен и проходим от падналата скална маса.

Поканен е проектант за оглед на местата, след което ще бъде сключен договор за проектиране на подпорните стени.  Финансирането на проектирането и изграждането на подпорните стени ще бъде за сметка на Междуведомствената комисия.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени