Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"ТАБИЕТ" гостува във Велинград

30 април 2018, Понеделник | 08:03 | прессъобщение

Кулинарно-музикалния фестивал "ТАБИЕТ" гостува във Велинград

Велинград стана домакин на кулинарно-музикалния фестивал TABIET. В пространството пред градския стадион „Чепинец” в продължение на четири дни ще се проведат кулинарни презентации, танцови уъркшопове по български и балкански танци, състезания по надяждане с кюфтета и надпиване с бира, турнири по белот, табла и шах.

Идеята на фестивала е да покажат балканския дух и начина, по който живеем, чрез музика, ритми и кухня. 

Кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев даде официално старта на фестивала с пожелания за много положителни емоции и забавления както на велинградчани, така и на гостите на града. Осигурени са и  най-различни атракциони и развлечения за децата.

На 26 април бе проведена фолклорна вечер, в която участие взеха изпълнителите Ангелина Милева и Здравко Мандраджиев.

На 27-ми април имаше балканска вечер с Анна-Мария и Устата.

Бобан Здравкович е звездата, която ще пее на 28 април /събота/ в сръбската вечер, а ангелогласния кипърски изпълнител – АГАТАНГЕЛОС и бенд ще представи гръцките ни съседи на 29 април /неделя/ с впечатляващо бузуки парти.

Освен развлечения и веселба,  събитието има и благотворителна цел – събиране на средства за 21 годишния Александър от Смолян, на когото му предстоят скъпоструващи операции в Германия.

Кметът д-р Костадин Коев и г-жа Сърнела Гешева разговаряха с майката и лично се ангажираха с подкрепа за Александър.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени