Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Тържествено отбелязване Деня на Българската армия

07 май 2017, Неделя | 00:02 | прессъобщение

Тържествено отбелязване деня на Свети Георги Победоносец, празник на Българската армия

Ритуал по тържествено издигане на Националния флаг на Република България  даде началото на тържественото отбелязване на Деня на Свети Георги Победоносец- Ден на храбростта и Празник на Българската армия във Велинград.

Представителен духов оркестър „Димитър Мечев“ с диригент Димитър Лазаров и мажоретен състав с ръководител Биляна Масларова поведоха шествието от официални лица до паметника на загиналите воини в кв. Лъджене, където бе отслужен водосвет и молебен за здраве на българските воини от отец Иван. В почетен караул от РК „Родопчани“- НС „Традиция“ бяха благословени и бойните знамена.
Официални лица на празника бяха: кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, тримата Велинградски народни представители от 44 народно събрание Димитър Гечев, Сегрей Кичиков и Славчо Велков, председателят на ОбС Велинград инж. Бельо Мандраджиев, общински съветници и служители на общинска администрация.
В тържественото си слово кметът д-р Коев каза: „ Историята ни е славна и изпълнена с победи, извоювани с военно мъжество и храброст. Българската армия винаги е била символ на държавността, а ролята й да демонстрира амбициите на държавата да отстоява своя национален идеал и да защитава своите национални интереси“.
Народният представител Славчо Велков и председателят на „Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва“-Велинград Костадин Златев също държаха слово, след което последва едноминутно мълчание и падане на колене за почитане на паметта на храбрите и доблестни български воини.
Под шпалир от мажоретки и в съпровод на Представителния духов оркестър бяха поднесени венци и цветя на паметника на загиналите войни от: Общинска администрация, Общински съвет –Велинград, Народните представители от 13 МИР Пазарджик, „Дружба Родина“, Съюз на запасните офицери и сержанти, исторически музей, представители на училища, читалища, и граждани на Велинград.
Празникът бе почетен също и в кв. Чепино и кв. Каменица, като бяха поднесени цветя и на паметниците на загиналите воини.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени