Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Тържествено отбелязване на 2-ри юни

02 юни 2017, Петък | 18:46 | прессъобщение

Велинград тържествено отбеляза деня на Ботев със заря-проверка и вой на сирени

Отбелязването на Деня на Ботев  започна в навечерието на 2-ри юни с възпоменателна вечерна заря- проверка в памет на Христо Ботев, геройски загиналите знайни и незнайни воини за свободата и независимостта на България.

Събитието е  съвместна инициатива на Община Велинград, ОУ „Христо Ботев“, ПГГС „Христо Ботев“.

Под звуците на Представителен духов оркестър „Димитър Мечев“ с диригент Димитър Лазаров и строй на блоковете от ученици в училищния двор, бе посрещнат командващият зарята.

„Спочит се прекланяме пред подвига на безсмъртния Христо Ботев и неговите храбри четници, на всички знайни и незнайни юнаци и герои, дали живота си за свободата и за независимостта на България. Всички те са белязани от непокорния български дух, жаждата за свобода и справедливост, безпримерния героизъм и любовта към отечеството.“- каза в словото си кметът д-р Костадин Коев.

Почетният залп от  РК „Родпочани“- НС „Традиция“ бе придружен с тържествена заря-проверка.

На 2 юни от  11:50ч.   пред паметника  на Христо Ботев с почетен караул от РК „Родопчани“, отец Иван отслужи панахида в памет на Христо Ботев. С вой на сирени и едноминутно мълчание бяха почетени геройски загиналите за свободата на България. Децата от „Хор на малките“ при ЦПЛР-ОДК Велинград изпълниха „Хубава си моя горо“.

Официални лица на събитието бяха кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, заместник кметовете Светла Томова и Атанас Палигоров, председателят на  ОбС Велинград инж. Бельо Мандраджиев и общински съветници и служители на Общинска администарция.

Венци и цветя бяха поднесени от Общинска администарция, Общински съвет Велинград, представители на политически партии, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на народните читалища, Исторически музей Велинград, представители на училища, ученици от 3-то Основно училище "Христо Ботев“ от гр. Сандански, граждани и гости.

Венци и цветя бяха поднесени и на паметника на Николай Гяуров по повод 13 години от смъртта на  световно известния Велинградски оперен певец.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени