Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Община Велинград тържествено отбеляза 6-ти май

08 май 2014, Четвъртък | 13:25 | прессъобщение

Велинград отбеляза 6-ти май

Пред сградата на общинска администрация Велинград под звуците на националния химн с вдигане на българския  трибагреник тържествено бе отбелязан Гергьовден и Празникът на българската армия. В своето слово зам.кметът Атанаска Хрисчева заяви, че  „днешните български военнослужещи и цивилни служителис гордост носят завещаното им от поколение армейци и съхраняват с уважение духа на българската армия“. Тя пожела на всички служители в българската армия много „здраве, късмет  и успехи в  изпълнението на отговорните мисии в името на отечеството“. Пред паметника на загиналите във войните бе отслужен и тържествен водосвет за здраве, осветени бяха и бойните знамена под звуците на армейския химн „Велик е нашият войник“. Общинска администрация, Общински съвет, Исторически музей  и признателни граждани поднесоха венци и цветя в знак на почит пред паметта загубилите живота си в служба на родината. Шествието до паметника  бе водено от Представителен духов оркестър и мажоретен състав  „ Димитър Мечев“  при НЧ „ Отец Паисий – 1893“. 

Празникът продължи в квартал Чепино на площад „Македония“, където свой концерт представиха самодейците от читалище „ Св. Св. Кирил и Методии“. Венци и цветя бяха поднесени и на Паметника на загиналите Чепинци в Първата световна война.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени