Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

От днес телефонните номера се набират с код

29 януари 2014, Сряда | 13:43 | общество

Номерата на всички стационарни телефони вече набираме с код

Телефон

Всички номера на стационарни телефони от днес ще се набират с кода на съответното населено място, дори и когато обаждането е от същото населено място. Промяната се налага заради решението на комисията за регулиране на съобщенията от 2010 год. и тя няма да се отрази на таксуването на разговорите. Досега набирахме директно и без код, но от днес задължително ще набираме 0, кода на населеното място и телефонния номер. До края на април, когато ще се въведе и промяна в телефонните кодове, при набиране на фиксиран номер потребителят ще чуе безплатно гласово съобщение, с което „Виваком“ ще напомня за въведената промяна.

Остава без промяна начинът на набиране на спешните номера и 1180- телефони и справки. Те се набират без 0 и код на населеното място.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени