Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ще се възроди ли тепавичарството в Чепинско?

28 юли 2013, Неделя | 13:31 | общество

Велинградчани с опит за възраждане на тепавичарството

Тепавица

Предприемчиви велинградчани от са на път да възродят един позабравен занаят – тепавичарството, с който някога местни тепавичари са се изхранвали с него и са били най- печелившите в България. Жители от Чепино са поискали разрешение за възраждане на услугата по поречието на р. Елидере, като са започнали пробно да перат черги, килими и зимни дрехи на свои близки и познати. Перат ги с дървени инструменти,  тип „преси“ и се надяват услугата да се разрасне и тепавичарството отново да се възроди и добие автентичния си вид.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени