Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Начало на традиционни четения

16 юни 2016, Четвъртък | 13:51 | образование

Начало на традиционни четения в ПГИТ "Алеко Константинов"

На  13.06.2016год., на  Слънчевия  часовник, в двора на гимназията, по  идея  на  ученици  от  X клас, членове на  литературен клуб,,  Учи се на своя език”,  се  постави  начало на  Алея на четенето. Инициативата е съвместна с ученици  от 7-8 класове на ОУ,, Неофит  Рилски” – кв.Чепино . Под ръководството на г-н Канлиев талантливи ученици рисуваха в неповторимата атмосфера. 

 

Вълнуващ   момент  от  изявата  бе четенето на откъси от произведения на Българското възраждане, любовната лирика на Евтим Евтимов, гражданската поезия на Веселин Ханчев , Георги  Джагаров,  Атанас  Далчев. Чу се и изпълнение на лично творчество – стихотворение за Ботев, написано от ученичка от основното училище.А възрожденският дух бе усетен от пресъздадената килия на монаха Паисий – роля, талантливо изпълнена от ученик от професионалната гимназия. Всичко това на фона на прекрасната природа и красивите картини на малките художници от ателието за рисуване към училище,,  Неофит  Рилски” с ръководител г-н Канлиев. За всеки участник имаше подготвен книгоразделител с мъдри мисли за книгата и четенето.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени