Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Традиционни Есенни благотворителни празници

21 ноември 2019, Четвъртък | 21:08 | прессъобщение

В ПГИТ "Алеко Константинов" представиха традиции на различните етноси от Чепинския край

Вече са традиционни Есенните благотворителни празници в ПГИТ "Ал. Константинов". Днес под надслов "Традициите на Чепинския край" възпитаниците на училището представиха различни обичаи от бита на християни, армъни, мохамедани и роми.

Част от празника бе и благотворителен пазар, на който бяха предложени разнообразни ястия, приготвени от учениците. Средствата ще бъдат използвани за облагородяването на двора на училището.

Жури в състав: бившият зам. - директор на гимназията Тодорка Ланджова, проподавателят по история Марияна Аршинкова и единайсетокласничката Николета - участник в националното състезание за млад готвач на БХРА - избра най-добрите 5 ястия, за които бе разигран търг.

За най-автентични бяха определени рецептите на боб софенка, влашка баница и татлии.

Най-оригинална бе пълнената тиква със сушени плодове, а най- здравословна - баницата със спанак. Всички блюда бяха изкупени.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени