Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Трети март – България си ти!

28 февруари 2015, Събота | 23:40 | образование

Празнично състезание под надслов „България си ти!”

Празнично състезание под надслов „България си ти!”

Един календарен лист не може да покаже цялото великолепие на този най-български ден, огрял земята ни с дълго чаканата свобода. Но един споделен празник от родители, ученици и учители може да запали онази пламък на родолюбие, които трябва да се помни винаги и от всички.

 

Така най-малките първокласници от ОУ „Неофит Рилски”  в навечерието  на националния празник участваха в празнично състезание под надслов „България си ти!”. Инициативата подема семейство Белухови, а подготовката и реализацията осъществяват учителите на 1 „а” клас – г-жа Цвета Гергова и г-жа Еленика Белева.

Празнично състезание под надслов „България си ти!”

Малките деца показаха завидни знания от българската история – разказваха, вълнуваха се и съпреживяваха исторически моменти, гордо споделяха наученото за най-великите българи – Левски и Ботев. Състезанието предизвика огромен интерес и от факта, че първокласниците работеха със софтуерния продукт „Енвижън” – един компютър с много мишки. Системата генерира доста победители, което затрудни журито в лицето на г-жа Ю.Фъртунова и г-жа Н.Ангелова  и се наложи допълнителен кръг от въпроси, които потвърдиха знанията на най-добрите – Димитър Кошеджийски, Емил Ризов, Миглена Базьова и Иван Христосков.

Празнично състезание под надслов „България си ти!”

Финалът на състезанието бе една феерия от емоции – развети български знаменца в ръцете на всяко гордо българче, което пееше Вазовите думи: "...Българийо драга мила, земя пълна с добрини, земя що си ме кърмила моя поклон приеми!". Ръководството на училището връчи поздравителен адрес с благодарност на спонсорите и активно включилите се в подготовката на малките ученици.

Празнично състезание под надслов „България си ти!”

Празничното настроение и вълнение се усещаше в усмивката на доволните родители, на удоволетвореността в погледа на учителите и радостта в детските очи! И малки, и големи  поеха към дома си с  трикольорната лента „България си ти!” … Всички бяха заслужили този най-български празник – 3 март

 

Коментари

Поздравления за прекрасните, малки родолюбци и техните всеотдайни госпожи! :)

#1 Нина Маврикова в Неделя, 01 март 2015 08:56

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Да бъдеш „Junior”
03 февруари 2020 | 16:24
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени