Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Откриване на Международния фестивал на музикалния филм

07 август 2013, Сряда | 13:57 | култура

Откриване на Третия Международен фестивал на музикалния филм

Откриване на Трети международен фестивал на музикалния филм

Днес, в 11ч. предиобяд , пред бюст-паметника на бележития наш съгражданин и гражданин на света Николай Гяуров бе дадено началото на Третия Международен фестивал на музикалния филмНиколай Гяуров“.Фестивалът, организиран от Община Велинград, Исторически музей Велинград и Международната фондация за българско наследство „проф. П. Детев”, бе открит от зам.кмета Исмет Бабучи. В заключителните си слова той каза, че целта на фестивала е да поощрява и популяризира музикалния филм, а „ Велинград заслужава да бъде трибуна на оживен културен живот “.

Откриване на фестивала на музикалния филм

Приветствени думи към присъстващите отправи Йордан Детев, директор на фестивала, който ги увери „Вие ще бъдете очевидци на една представителна панорама на българската музикална култура“ и сподели , че в бъдеще фондацията ще доведе във Велинград на музикалния фестивал останалите приятели на Николай Гяуров.

След поднасяне на цветя пред бюст-паметника на Гяуров, музикалния ден продължи в къщата на баба Цвета с прожекцията на филма „Градът и неговите солисти“. Музикалната вечер започва в 21ч. на площад  „Николай Гяуров“.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени