Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Трио PARADISE огласи Лидо ди Йезоло –Италия

02 октомври 2016, Неделя | 17:01 | култура

Прекрасните гласове на трио PARADISE огласиха Лидо ди Йезоло –Италия


От 8 до 14 септември в Италия се проведе деветото издание на фестивала ”Орфей в Италия” в прекрасния курорт Лидо ди Йезоло. Той се провежда под патронажа на Вицепрезидент Маргарита Попова, медийното съдействие на Българска национална телевизия и Областната управа на област Венеция.

Във фестивала взеха участие 583 деца на възраст от 4 до 25 години от 12 страни  в Европа и се организира от българския арт център "Кърнолски"-Снежана Кърнолска и Димитър Кърнолски. Присъства и посланникът на България в Италия- Марин Райков.

Специалните пратеници на БНТ Благой Цицелков и операторът Миглена Гайдарова разказват в "Денят започва". Те ежедневно и професионално отразяваха събитията  от фестивала /там можете да видите и интервютата с децата от триото след прекрасното им представяне/.

Искам накратко да запозная уважаемите читатели с журито от велики в областта си професионалисти; FRANCESCO ZOHAR/ITALIA Хореограф и художествен ръководител на асоциация Amateur на Sports (ССА) за художествена гимнастика и джаз танц; музикант и заместник-председател на Културно Музика асоциация "венециански женски хор". член на журито на Международния детски фестивали в Италия, Грузия и Румъния./ GIANNI NEPI/ITALY/Музикални и певчески треньор, певец, китарист. Автор е на повече от 150 песни (музика и текст), 10 албума, записани, хиляди концерти по целия свят. През 2001 г. той основава частно музикално училище "Уудсток Academy".YVETTE MOIANO /SWITZERLAND/Президентът на Международния певчески конкурс "Междузвездни на гласове", който се провежда ежегодно в Швейцария в театър на Локарно. Тази година конкурсът ще се проведе на 8 октомври.ANA VIDEIRA /PORTUGAL/Поет, вокален треньор и член на жури на много международни състезания. Тя създава и продължава да води музикален клас, наречен "Talentos Sem Fronteiras" (Таланти без граници), чиито членове са спечелили десетки национални и международни награди.ALIACIA VICARIO /SPAIN/Хореограф и танцьор, член на CID на Международния съвет по танци. Тя е директор на танцова школа "Madre Мар" - Малага, Испания.

VICTOR HENRIKSSON /SWEDEN/ Шведски хореограф, търсач на таланти, производител на различни видове забавления, музика и шоу. Той е съдия на много шведски шоу програми  за таланти, както в танца и в музиката, както на местно ниво, но дори и на национално равнище.

 KRYSTYNA PIOTROWSKA /POLAND/ Музикант, композитор и педагог. Тя насърчава млади вокални таланти и танцьори. Тя е собственик на сайта

В рамките на 5 фестивални дни на площад Италия и прекрасна сцена, протичаше програмата. Фестивалът бе открит с тържествено парад-дефиле и тържествен концерт  на всички участници в сценични костюми. Гледката на толкова талантливи деца на едно място бе внушителна. Триото се представи с две песни –първата на български език-  "Усмивката”, станала наша емблема и втората, по избор - Counting stars. Невероятното съчетание на красиви изпълнения, /вокал, балет, модерни танци, хип –хоп и др./ с красивия плаж, организираните посещения на Верона и Венеция ни направиха изключително щастливи, новите приятелства и слънчевите усмивки, възможността да се докоснем до една от най-богатите култури в света.

Концертната програма продължаваше да късните часове, но публиката се увеличаваше, вместо обратното. Всичко това се случи благодарение на Община Велинград, в лицето на кмета д-р Костадин Коев, Васил Аврамов –управител на хотел „Камена”, Салих Кунгьов– управител на хотел ”Здравец”, на който от сърце благодарим  и се надяваме, че не сме ги посрамили. Завоювахме второ място от близо 600 участника и се гордеем с постижението си на този престижен международен конкурс. Аз като ръководител получих диплом със званието Grande maestro. Получихме и поздравленията лично от вицепрезидент Маргарита Попова и готовността й да подкрепя талантите от родния й град. За наша обща гордост Gran prix завоюваха нашите нови приятели от балет ВЕДА ДЖУНИЪР София и прекрасната им ръководителка Яна Никова. Отново българи!!!

Тръгнахме си от вълшебната Италия с малко тъга в сърцата и надеждата, че в нашата родина музиката също някога ще бъде издигната в култ, както го прави най-музикалната нация в света.

Още веднъж благодарим на нашите благодетели и ги благославяме!!!

                                                                    Юлиана Ковачева

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени