Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Трио” PARADISE” и магията на Х фактор

21 януари 2016, Четвъртък | 09:30 | култура

Магията Х фактор

Най –големият музикален формат в света се провежда за четвърти път и в България /4 сезон/,организиран от музикална компания Вирджиния рекърдс  и главен Продуцент Магърдич Халваджиян. В няколоко категории-момичета до 18, момчета до 18, групи и изпълнители над 25 години, това е единственият формат,който се опитва да открие уникални по своята същност изпълнители в категориите, на които създават прекрасен медиен образ и след това Саня Амуртлиева дава възможност на най-талантливите и амбициозни да изгреят на сцената на българската поп музика с авторски изпълнения.

Трио” PARADISE”-Сонай Юсеин , Иванка Средкова и Наташа Златева от вокална група „Караоке” –Велинград с ръководител Юлиана Ковачева ,не само изгряха изненадващо на тази сцена, но и ни накараха да се гордеем, че в един малък град в Родопите се раждат и живеят огромни таланти. Ето ичаст от тяхната визитка:

Като малки момичетата мечтаели да бъдат известни певици, а Сонай - да бъде полицай или супергерой. Сега Ваня иска просто да бъде щастлива, а музиката я прави такава, Сонай иска хората да оценяват това, което прави, а Наташа иска да бъде със своите приятели и семейство и да получава тяхната подкрепа.  Биха се отказали от материалните неща, но никога от близките си и шоколада.”

                                                    Как започна всичко?

През месец юли 2015 година в цялата страна започна провеждането на кастингите за прослушване на кандидатите в Хфактор България. В Пловдив, Варна и София се явиха над 3000 претенденти.След прослушванията в трите града и селекция до първите изпитания бяха допуснати 380 души, на които се даде възможност да представят изпълненията си в Студио 2 на Хфактор пред уважаемото жури- Магърдич Халваджиян, Саня Амуртлиева , Люси Дяковска и Криско.Имаше доста забавни моменти и също така и спиращи дъха. Появата на триото беше голямата изненада, която изправи на крака журито и публиката и чухме думите на Саня , че това е чакала през целия формат да чуе. Песента Counting stars ни изстреля високо на голямата сцена на Хфактор.

И започнаха тежките изпитания –тридневния тренировъчен лагер, на който останаха 116 души, бяха групирани в групи изпълнители и трябваше да се справят с песен, само за три часа. Нашите деца имаха невероятния късмет да пеят с прекрасен мъжки дует от София-Цветан и Георги, участници и от предишния формат и заедно с музикалния продуцент Дони да подготвят песента ”Заедно” –отново уникално изпълнение. В рамките на тези тежки три дни участниците бяха подложени на тестове за психическа устойчиваст, воля ,концентрация,внимание и целенасоченост.Понякога снимките продължаваха 24 часа без почивка, а дроновете /летящите камери/заснемаха всяка реакция и всяко лице.

Последваха още кастинги- Играта със шестте стола, на която отново журито трябваше да избере от 24 участници в категориите да останат само  шест. Изключително напрегната борба и победоносно оцеляване за нас.

Последният етап на Хфактор преди концертите на живо бе Къщата на съдиите , където в рамките на два дни на открито извън София децата отново доказваха гласови възможности и сценично поведение, както и доста трудното изпълнение с жив съпровод. След сериозна дилема и професионален разговор със своя гост – Мария Илиева,  Люси получи подкрепата на своите колеги да избере четири групи, които да превърне в непобедима сила по време на концертите на живо.

Първата голяма музикална битка, в която трябваше да се подготви песента на АББА WATERLOO /непозната за тях песен/, с която се справиха великолепно на сцената. Страхотно удовлетворение, емоции, дисциплина и огромен талант показаха на сцената. Невероятно шоу на световно ниво с ураган от таланти.

Процесът по отсяването на следващия X Factor на България и изборите много си приличат. Но докато в X Factor изпълнителите се елиминират и накрая имаш победител, който е най-добрият, то при изборите хората елиминират алтернативите, за да изберат най-малкото зло”, смята продуцентът и съдия в музикално шоу №1 в света за България Магърдич Халваджиян

От сърце благодарим на жителите на Велинград, които казаха ,че в обстановката на негативизъм и насаждана омраза на изборите, това е било най-хубавото нещо, което се случва в града ни.Дълбока признателност на публиката на Велинград, което ни прави безкрайно щастливи.

Следваха концертите на живо за Хелоуин, с различната идея на режисьора за странни превъплащения  на вещици с летящи метли, танцуващи скелети и страховити духове  донесоха на празника на Вси Светии и фаталните 13 изпълнения. Отново огромен успех за нас и хиляди суперлативи от журито. Най-добри вокално-това ни стига!!!

Следваше концертът В плен на любовта-песни, посветени на най-прекрасното чувство на света. Най-добрите любовни песни  прозвучаха в изпълнение на финалистите, които представиха някои от многобройните лица на най-вдъхновяващото чувство.    

Отпадането на триото бе на четвъртия концерт на живо, въпреки огромната подкрепа на съгражданите ни с гласуване, поздравления, морална подкрепа. За елиминациите от Велинград тръгваха по 10 или 15 автомобила за подкрепа. Велинград се обедини пред една кауза- да даде любовта си на талантливите си деца.

Благодарим ви, мили хора, вие сте нашето вдъхновение, вие ни давате сили да продължим напред!!!

Битката при елиминацията за своето представяне Paradise избра една от култовите песни на ABBA – Mamma Mia, а Александрина Макенджиева избра да пренесе публиката в епохата на класическия джаз с New York, New York.

„X Factor е нещо, което човек преживява веднъж в живота и ние никога няма да го забравим!”

– с тези думи Сонай обобщи емоцията на тримата изпълнители и приятели. След участието си в X Factor трио Paradise  смятат, че са научили най-важния урок – „когато се бориш за това, което искаш, ще го получиш!”. Сонай, Наташа и Иванка споделиха емоциите от преживяванията си на сцената на музикално шоу №1 в специално интервю за Novatv.bg./част от впечатленията им/

Как се чувствате след излизането от X Factor?  

Горди сме с постиженията си, радваме се,  че се запознахме с толкова готини хора!

Кой е най-силният ви спомен от шоуто?

Всеки един момент, в който всички участници бяхме заедно и се забавлявахме.

Изненада ли ви по някакъв начин сцената?

Всеки един път когато излизахме на сцената, тя успяваше да ни изненада с нещо. И сме убедени, дори ако бяхме продължили, щеше да ни изненадва отново и отново.

Изпълненията на тримата прозвучаха и в новогодишната нощ. Сега им предстои участие на финала за закриването на формата Х-фактор на 25-ти януари 2016 година. За тях има само светло бъдеще в музикалните среди, забелязани от много български композитори и творци. Още веднъж искам да благодаря на хората от Велинград за подкрепата,която беше много важна и да ви кажем, че ние продължаваме да пеем за Вас, мили хора, и ви обичаме!!!

Велинград има право да се гордее с талантливите си деца, които стигнаха до най-големия връх в музикалното изкуство и доказаха ,че могат!!!

Огромен и дълбок поклон пред нашата прекрасна велинградска публика!!!

 

                                                                       Юлиана Ковачева- ръководител на ВГ "Караоке"

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени