Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Търговският представител на Руската федерация посети Велинград

14 февруари 2013, Четвъртък | 12:18 | прессъобщение

Търговският представител на Руската федерация в България посети Велинград

На посещение в Община Велинград бе г-н Игор Илингин – търговски представител на Руската федерация  в България, съобщиха от пресцентъра на Общината. Той се срещна с ръководството  на Общината, както  и с представители на Сдружение “Русофили”. И на двете срещи бяха обсъдени бъдещи връзки между двете страни, съдействие за побратимяване с руски градове, засилване на рекламата на Велинград в Русия с цел привличане на руските туристи. Главният архитект г-н Енев запозна г-н Илингин с възможностите за изграждане на летище, голф игрище и за възможността за цялостно обновяване на символът на града – Клептуза, за осъществявянето, на които се търси инвеститор.

Коментари

нищо ненаправи лебана само руснаци сичко продадахте и какво

#7 pepa в Понеделник, 18 февруари 2013 19:28

до 3. не са го обрали кмета.това което му е взето не е негово.той краде, а не тия дето са били у тях.а може и синът му да го е сурвакал.

#6 в Понеделник, 18 февруари 2013 14:55

#5 в Понеделник, 18 февруари 2013 14:52

Групата “Да запазим Белоградчишките скали” във Фейсбук сигнализира за готвена злоупотреба с реставрацията на Белоградчишките скали.Става дума за далавери в обществена поръчка по европейска грантова схема в община Белоградчик. Като част от програма е ремонтът на самите Белоградчишки скали. Прокуратурата дори вече е образувала проверка по сигнал, че конкретна фирма ще спечели проекта за близо 5 млн. лева, без да отговаря на условията. Консултант на проекта е Теодора Велинова. Преди време тя бе забъркана в друг скандал с обществени поръчки в община Велинград. Заедно с кмета Иван Лебанов бяха обвинени, че са сключвали неизгодни за общината обществени поръчки. Вече е образувана прокурорска проверка във връзка със съмнение за злоупотреба на кмета Борис Николов и скандалната “консултантка” Теодора Велинова. Оказва се че две от фирмите, независимо една от друга, участвали в процедурата са подали също жалба в прокуратурата с името на спечелилият кандидат преди да бъдат отворени офертите и комисията да излезе с решение за победител. Това накарало компетентните органи да образуват незабавна проверка по случая. В хода на разследването за готвена злоупотреба с реставрацията на Белоградчишките скали според запознати от прокуратурата, са изникнали данни че Теодора Велинова участва в процедури в няколко общини, в които има съмнения за злоупотреби. Такива са Община Велинград и Община Сопот. По данни на проверяващите, зад фирмите които подготвят критериите за избор на консултант там стои Теодора Велинова. В последната община интересното е, че Теодора Велинова изготвя критериите по процедурата за избор на управление на проект “Реконструкция и модернизация на канализационната мрежа, подмяна на амортизираната водопреносна мрежа на гр. Сопот”, в която тя ще участва. Това гарантирало че консултантската фирма на Теодора Велинова “Ер Джи консултинг” ООД, участваща в консорциум, ще спечели процедурата за управление на проекта за инженеринг, респективно за избор на изпълнител на проекта. Или с други думи Велинова прави критерии за избор на консултант и после печели поръчката за консултант отново тя.

#4 в Неделя, 17 февруари 2013 19:56

разбрахте ли че са ограбили лебана взимали са му много неща медали пари и злато

#3 в Събота, 16 февруари 2013 16:53

то тук освен пияни руснаци какви да дойдат? клептуза наистина има нужда да се оправи, а летището ще е като на гол тумбак чифте пищови.

#2 в Петък, 15 февруари 2013 10:16

К'во летище бе калъфи? Оправете 1во инфраструктурата на "СПА СТОЛИЦАТА", че в момента е като след бомбандировка! 'бати и лапачите скапани.......

#1 в Четвъртък, 14 февруари 2013 20:32

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени