Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград бе представен като туристическа дестинация в Москва

01 март 2016, Вторник | 08:39 | прессъобщение

Велинград представен като туристическа дестинация на високо ниво в Москва

На 25-ти февруари в българското посолство в Москва се проведе кръгла маса за развитие на българо-руските отношения в областта на туризма. Кметът на Велинград д-р Костадин Коев присъства на този форум по покана на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград и бе придружен от председателя на сдружението Златко Златанов. Д-р Коев представи пред повече от 200 участници възможностите на Велинград като целогодишна дестинация за руски туристи, а г-н Златанов отговори на задаваните от руски туроператори и профсъюзни деятели въпроси от професионално естество. Руските медии проявиха голям интерес към СПА дестинацията и велинградските представители дадоха интервюта за федерални и местни телевизии.

Целта на кръглата маса бе набелязването на мерки за увеличаване броя на руските туристи към България, а интересът на Русия е не само към морските ни курорти, а и към балнео, СПА, културни и религиозни дестинации. От българска страна във форума взеха участие Министърът на туризма Николина Ангелкова, представители на Парламента и правителствени комисии, свързани с туризма, туроператорски фирми, туристически сдружения, кметове и зам.кметове на туристически общини.

Русия бе представена от ръководителя на Федералната агенция по туризъм Олег Сафонов, изпълнителния директор на Асоциацията на туроператорите на Русия Майя Ломидзедепутати, представители на федерални отраслови администрации, организации за икономическо сътрудничество, туристически сдружения и компании, търговско-промишлени палати, синдикалисти, учебни заведенияи др.

Особено показателна за интереса към Велинград и наличието на политическа воля от руска страна бе срещата на кмета на общината д-р Костадин Коев и председателя на СХРВ Златко Златанов с Олег Сафонов.Ръководителят на Федералната агенция по туризъм получи покана да посети СПА столицата на Балканите.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени