Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Тържествено почитане на будителите в Драгиново

01 ноември 2010, Понеделник | 15:11 | празник

Тържество по случай 1-ви Ноември

Иван Лебанов с Валя БалканскаНа 29 октомври 2010 год. от 18.00 часа се проведе концерт по случай Деня на народните будители. Концертът бе посветен и на Мустафа Шарков и Герасим Попов, почитани като местни будители и удостоени със званието “Почетен гражданин на Велинград”. „Днешна България би била немислима без духовния подвиг, без саможертвата на будителите! Чепинският край и Велинград винаги са имали своя исторически и културен принос, давайки на България личности-духовни водачи – дейци на науката, просвещението, културата, радетели за духовен просперитет и национално съзнание и борци за национално освобождение – отбеляза в своето приветствие към пристващите кметът на Община Велинград Иван Лебанов.

В началото на мероприятието деца от местното училище изнесоха рецитал в памет на народните будители. Участие в концерта взе народната певица Валя Балканска, която също е член на организатора на мероприятието - дружба “Родина”. В знак на уважение към талантливата българска певица, разнесла славата на  на страната ни и извън пределите на палнетата, кметът Лебанов поднесе букет с цветя като отбеляза, че личността на Валя Балканска е пример за духовното и културно единение на българския народ.  
Концертът завърши с песните и танците на фолклорната група при читалище „Методи Драгинов”. Поздрав от Велинград чрез прекрасните си изпълнения поднесе Гергана Комитска.

 

Get Adobe Flash player

Коментари

olele mi te tiq sa pomaci we..pa koi u6i bairaka igrat :D:D :L :L :L

#3 в Неделя, 12 декември 2010 21:59

Ходихме няколко човека на това празненство и трябва да ви кажа, че бях приятно изненадана от атмосферата- много хубава вечер!

#2 Стефка в Вторник, 02 ноември 2010 21:47

Браво

#1 98 в Вторник, 02 ноември 2010 17:04

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени