Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нов творчески сезон

02 октомври 2009, Петък | 19:56

Откриване на творческия сезон в ОНЧ "Васил Левски" Велинград

Деца ОНЧ Васил Левски   По традиция всяка година на 1 октомври ОНЧ "Васил Левски" - Велинград открива своя творчески сезон. И този първи октомври малката зала на читалището бе изпълнена с много талантливи деца, дошли с родителите си. Разбира се присъстваха и деца, които за първи път се записаха в предпочитания от тях любителски състав - пиано, народен хор, танци и друго. Директорката на читалището Мария Матева откри творческата година като разказа накратко за успехите, постиженията и упорития труд през изминалата година. Тя се спря по отделно на всяка една от групите и съставите:

   - Ансамбъл "Здравче Венче", който тази година празнува своя 20 годишен юбилей и се е представил страхотно в два международни фолклорни фестивала - Пазарджик и Кълъраш.

   - Дамската певческа група с изявите си по телевизия СКАТ и участието си във вечер на старата градска песен.

   - Мъжката фолклорна група също с участието си в международен фестивал.

   - Автентичният състав за възпроизвеждане на старите обичаи и традиции и т. н.

Творческите си устехи всички ансамбли и групи дължат не само на таланта си, неуморния труд и желанието си, но и на умението, работата и организацията на техните ръководители: Иван Иванов, Димка Савова, Бойка Гончева, Иван Пещерски, Цанко Пешов и корепетиторите.

В новия творчески план ще работят всички състави, евентуално и школата по пиано, ръководена от Нина Захова. Тази година в ОНЧ ще работят още две учителки - Росица Стоицова и Ваня Веселинова.

ОНЧ "Васил Левски" Велинград набира участници в следните любителски състави - ансамбъл "Здравче Венче", детска вокална група "Пом пом", мъжка фолклорна група - певци и инструменталисти и дамски хор. Срок за саписване - 10 октомври, телефон за връзка 5 16 41.

Коментари

Успех на всички в творческата година!

#1 sel в Събота, 03 октомври 2009 10:49

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени