Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Творения от светлина

10 април 2011, Неделя | 10:51 | култура

Изкуството на резба върху яйце

Браян Бейти и Светла РакшиеваВ изключителните умения на американския художник Браян Бейти да сътворява резбована красота върху черупките на яйца се убедиха много ценители на изкуството, посетили изложбата „Творения на светлина”. Тя бе открита на 8-ми април от 11ч. в Художествената галерия. Гостуването на Браян Бейти във Велинград е благодарение на доц. Диана Гергова- научен ръководител на разкопките на вр. Острец. Официални гости при откриването на изложбата бяха Доц. Светла Ракшиева, Снежана Велева, Георги Куманов и трите зам. кмета- Георги Янчев,  Валентина Цветанова и Диана Кехайова.

В изложбата са подредени 30 екпоната, от които най- интересни са „Първият ореол на нацията”, „Пеперудите на Стийв Уинк”, „Източноправославно великденско Фаберже”.

Изложбата ще гостува във Велинград един месец.

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени