Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Участие на СУ"Св.Св.Кирил и Методий" в световен Образователен форум

27 октомври 2017, Петък | 15:50 | прессъобщение

Участие на СУ"Св.Св.Кирил и Методий" в световен Образователен форум

Иновативно СУ „Св. св. Кирил и Методий“-Велинград участва в Световния образователен форум България – Майсторски клас, класнaта стая на XXIвек. Умения, иновации, технологии.

           На 25.10.2017г. в гр. Пловдив под ръководството на г-жа Мария Гайдарова се проведе третата сесия на Световния образователен форум, България. Събитието бе открито от министъра на МОН – Красимир Вълчев. Участие взеха и г-жа Н. Михалевска – МОН, директор на дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“, представители на синдиката на СБУ, на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти при ПУ „Паисий Хилендарски“, много началници на РУО от цялата страна, над 200 директори на училища и учители.     

Програмата бе разделена в 3 модула. В Mодул I „Как да развиваме умения на XXI век в класната стая“ бе презентирано от г-н Тон Дюиф – Председател на Световния образователен форум и Председател на Холандската академия на директорите. Тук с ценен опит участва и г-н С. Стоянов – заместник кмен на ОБщина Пловдив, д-р Ваня Кастрева – Началник РУО София и др.

            В модул II „Защо са важни иновациите в образованието и как да инициираме?“ г-жа М. Гайдарова – Председател на Световния образователен форум България, презентира иновативните училища в гр. Пловдив с техните разностранни забележителни постижения.

            Тук бе презентирано и иновативното постижение на СУ „Св. св. Кирил и Методий“-Велинград с целодневното обучение в начален етап – работиница за таланти и бъдещи откриватели. Достйното място, което бе отредено на Иновативно СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велинград сред иновативните училища на гр. Пловдив, е акт на признание и оценка на значимост като необходимост в добрите педагогически практики.

            В изказването си г-жа Лиляна Шаламанова – старши учител начален етап и ЗДАСД в начален етап, акцентира на целодневното обучение в начален етап, организирано чрез Вариант 2: учител-учител и алтернативата за развитие на творческите способности и познавателната интелигентност на децата в дух на европейските тенденции чрез този успешен модел. Участие взеха и г-жа Венета Цанова – ЗДУД, г-жа Веселка Аршинкова и г-жа Маргарита Гергева – старши учители в начален етап.

            Във този модел сподели опит г-н Асен Александров – директор на 51 СУ – гр. София. Г-жа Н. Михалевска в изказването си акцентира за организацията и дейностите на утвърдените от Министерския съвет иновативни училища.

            Във Модул III проф. Галин Цоков – директор на Департамента за квалификация ПУ „Паисий Хилендарски“, презентира „Как чрез технологиите училищният лидерски екип да достигне резултати, които променят позитивно живота на децата“. В този модул участваха с изказвания А. Александров от Център за творческо обучение, Антон Бъчваров, „Уча се“ и др.

Участниците получиха Сертификат за майсторски клас.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени