Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нова учебна година за ПГГС „Христо Ботев”

17 септември 2012, Понеделник | 12:47 | образование

Откриване на новата 2012-2013 учебна година в ПГГС „Христо Ботев”,Велинград

Откриване на учебната 2012/2013 година в ПГГС Христо БотевПак е септември - време за ново начало в живота на всички български училища. Настъпва  учебната 2012-2013 година и хиляди ученици от цялата страна прекрачват прага на своето училище. В ПГГС „Христо Ботев” , Велинград, годината започва с нови надежди за успехи във всяко начинание, за здраве и късмет. И вярно е , че всичко това се постига с упорит труд , но нали именно трудът е в основата на всичко градивно и стойностно!

На 17. 09.2012г. в двора на ПГГС „Христо Ботев” ученици от различни селища на страната посрещнаха тържествено началото на новата учебна година.                                                                                           
Гости на тържеството бяха зам.-кметът на община Велинград Георги Янчев, бивши преподаватели и възпитаници на гимназията, родители. Кратки поздравителни слова поднесоха пом.-директорът на училището инж.Надежда Ганчева, както и зам.-кметът на община Велинград Г.Янчев. Поздравления към най-малките: учениците от 9-ти клас, отправиха Борис Георгиев от 12а клас и Цветомир Милчев от 9в клас.

Засаждане на фиданкаС много вълнение премина ритуалът със засаждане на фиданка на новия випуск деветокласници - традиция, съществуваща от десетилетия в ПГГС „Христо Ботев”. Инж. Радост Цакова - най-дългогодишният преподавател на гимназията, поздрави всички и с менче ,пълно с вода, поля за здраве и благоденствие входа на училището. Посрещнати с питка и сол по стара българска традиция, учениците тържествено прекрачиха прага на училището и се отправиха към класните си стаи.

     Да е спорна, богата и успешна за всички новата 2012-2013 учебна година!  
     

Коментари

:y

#1 в Вторник, 18 септември 2012 19:09

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени