Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Успешно приключи учебната година за ПУ "Драган Манчов"

15 юни 2014, Неделя | 23:16 | прессъобщение

Тържество по случай успешното завършване на учебната година в ПУ

ПУ Когато сме били деца, често сме чували, че ако минем под дъгата ще се ... Няма дете, което да не се е опитвало да разгадае магията на дъгата. Децата знаят, че тя носи в себе си обещание...обещание за вълшебство, което преминава отвъд пределите дори и на собствената ни фантазия. „ Да бъдеш част от света на безкрайните възможности...от света на неочакваното” - така се почувстваха учениците от ПУ „Драган Манчов“ в деня на тяхното тържество по  случай приключването на учебната година и на дейностите по проект УСПЕХ за учебната 2013-2014 на  13-ти юни 2014г.

ПУ

Изненадени бяха и гостите, впечатлени от постижения и успехи на учениците със специални образователни потребности в различни сфери –  спорт,изобразително и приложно изкуство, музика и танци. Атмосферата, която учениците създадоха, беше изпълнена с много трепет, вълнение, удовлетворение и гордост. В подготовката и провеждането  на ученическото тържество участваха над 30 деца от клубове по проект УСПЕХ, които тази учебна година станаха седем:

ПУ

1. "Моят природен свят - наблюдавам, опознавам" - ръководител Катя Кирякова

2. "Аз творя с хартия и ..." - ръководител Емилия Кадъова

3. "Пленер - нарисувай света около нас" - ръководител Тамара Маргова

4. "Подвижни игри срещу агресията" - ръководител Николай Мешков

5. "Изобразявам себе си чрез музика и танци" - ръководител София Илинова

6. "Млад еколог" - ръководител Величка Вучкова

7. "Здравна превенция чрез двигателна активност и спорт" -ръководител Мария Кюлюмова

С участието си в тези клубове учениците не само увлекателно и интересно провеждаха свободното си време, но и по интерактивен начин, чрез участието в творчески дейности, те обогатяваха знанията си за околен свят,   коригираха представите си, придобиваха полезни умения и навици, учеха се да общуват.

„Каквото чуя – забравям,

Каквото видя – запомням,

Каквото правя – разбирам“,  утвърждавал още Конфуций.

ПУ

Правейки, участвайки в творчески процес децата научават много повече. Прекрасна изложба от произведенията на учениците беше подредена във всяка класна стая на училището. Родителите и гостите можаха да видят безброй грамоти и награди, които свидетелстват за успехите на учениците в различните области,  с които те заслужено се гордееха.

Тържеството приключи със спортна изява – младите спортисти от клубовете „Спортни игри срещу агресията“ и "Здравна превенция чрез двигателна активност и спорт" демонстрираха уменията си в дружески футболен мач на малки вратички.

В края на празника учениците получиха много лакомства от г-н Лебанов и фирмите: „Линчеви” и „Примавера”, а най-изявените ученици – грамоти и награди. Благодарим много на гостите и  всички, които празнуваха с нас, които са съпричастни и проявяват интерес и загриженост към  деца със специални образователни потребности.

Нека да бъдем толерантни към хората в неравностойно положение, да демонстрираме доброта и разбиране, да приемем различието и да дадем шанс на тях да станат част от нашето общество и да заемат достойно място в него.

Елена Канлиева 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени