Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„ Да запазим децата на пътя ”

29 март 2016, Вторник | 06:17 | образование

Общинска ученическа викторина по безопасност на движението „ Да запазим децата на пътя ”

За втора поредна година ОДК-Велинград съвместно с Общинска администрация и Пътна полиция при РПУ-Велинград проведе  Национална викторина „Да запазим децата на пътя – 2016г”. Целта на състезанието е изграждане на умения и навици за действие в условията на пътното движение. Тази година заявки за участие подадоха шест отбора от СОУ ”Св.Св. Кирил и Методий”- Велинград, СОУ”Методий Драгинов”- с.Драгиново, СОУ ”Васил Левски” – Велинград, СОУ ”Христо Смирненски” – с.Света Петка, ОУ ”Георги Бенковски”-Велинград и ОУ ”Христо Ботев” -Велинград. Според регламента всеки отбор е  съставен от 4 състезатели – по един ученик от 5, 6, 7 и 8 клас, които преминаха през три кръга – решаване на тест-листовка; викторина; сглобяване на пътни знаци и тест за долекарска помощ.  Отборът победител ще представя Община Велинград и училището си на областно ниво. Като всяко състезание, арбитражът се изпълняваше от жури с председател – Инспектор пътен контрол – Борис Боков, Мариана Зинкова – директор на ОДК и Невена Шуманова от Общинска администрация. Ето и резултатите от тази познавателна и оспорвана надпревара:

Златни медали и право за участие на областен кръг извоюва отборът на СОУ ”Св.Св. Кирил и Методий”- Велинград;

Второ място и сребърни медали са  за СОУ”Методий Драгинов”- с.Драгиново;

Трето място и  бронзови медали са за отборът на ОУ”Христо Ботев” – Велинград;

Грамоти за участие получиха и другите три  отбора. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени