Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Учениците от Абланица с надежден транспорт

24 февруари 2016, Сряда | 08:38 | прессъобщение

Община Велинград подсигури надежден транспорт за ОУ „Христо Ботев“ в с. Абланица

По заповед на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев през месец декември  се извършиха проверки на транспортните средства- автобуси и товарни автомобили, които се използват за транспорт на ученици в с. Абланица.

След проверката се установи, че повечето автомобили за транспорт на учениците са амортизирани и в лошо техническо състояние. С писмо, входирано в Министерството на образованието и науката и Министерство на финансите, градоначалникът заявява, че училищата, нуждаещи се от превозни средства са защитени и средищни и са от изключителна важност за населените места в Община Велинград. В тази връзка е поискано съдействие от министъра на образованието и министъра на науката за подновяване на амортизираните транспортни средства.

Получен е отговор от министъра на образованието и науката, че с оглед подпомагане изпълнението на задълженията на Община Велинград по осигуряването на безопасен и надежден транспорт на ученици в общината, ще бъде предоставен един високопроходим автобус през м. юни за извозване на учениците до ОУ „Христо Ботев“ Абланица.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени