Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ученици от ОУ “Христо Ботев” – едни от най-добрите по английски език в страната

23 април 2015, Четвъртък | 08:49 | образование

Ученици от ОУ “Христо Ботев” – едни от най-добрите по английски език, не само в областта, но и в страната

На 28.03.2015 г. се проведе ІІ-то национално състезание по английски език на издателство „Лонгман”. В него участваха 5 ученика от ОУ „Христо Ботев”: Иван Синапов, Мартин Пандев, Димитър Балтаков и Викторио Иванов от VІІ клас и Георги Гончев от VІ клас. Всички те се представиха блестящо, а Иван Синапов е победител за страната в категорията „Quickmarch”. Миналата година Иван завоюва престижното ІІ-ро място, а в тазгодишното национално състезание зае призовото І-во място. Награждаването се състоя на 25-ти април в хотел „Шератон”, гр.София. Останалите ученици имат по 77 точки, само 3 точки по-малко от победителя.

На 18.04.2015 г. в гр. Пловдив  се проведе и областният кръг на състезанието „Spelling Bee”.

Spelling Bee” е традиционно американско състезание, в което състезаващите се ученици произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието се организира за пети път от Фондация „Корпус за образование и развитие КОРПлюс”, със съдействието на Посолството на САЩ и МОН.

В състезанието взеха участие Георги Гончев от VІ-а клас, който е победител в училищния кръг и Мадлен Терзиева от VІІб клас, класирала се на ІІ място.

На областното състезание Мадлен се състезава с участници, класирани на второ място в училищните състезания и стана трета. Георги се състезава с победителите от различните училища. Той стана любимец на публиката със своето чувство за хумор и  умело спелуване. Всички бяха впечатлени от бързината и от точността му. Георги се класира на ІV-то място, но остана в сърцата на всички присъстващи.

Тези успехи не биха били възможни без професионалните усилия на учителите по английски език г-жа Татяна Захова и г-жа Кипра Марова.

Мили деца и уважаеми учители, гордеем се с Вас!

Продължавайте с ботевски хъс да дерзаете смело напред и нагоре към нови успехи!

  

                                                                  ОУ "Христо Ботев"

      

 

Коментари

Поздравления за най-добрите ученици и учители!

#3 в Неделя, 26 април 2015 22:00

Браво на децата и на учителките!Успехи и за напред!

#2 Светла Батачка в Четвъртък, 23 април 2015 12:51

Браво на децата и на учителките!Успехи и за напред!

#1 Светла Батачка в Четвъртък, 23 април 2015 12:51

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени