Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ученици представиха иновативни идеи във Велинград

19 ноември 2018, Понеделник | 13:36 | прессъобщение

Ученици представиха иновативни идеи във Велинград

На 15.11.2018г. в рамките на Световната седмица на предприемачеството ПГИТ,,Алеко Константинов“ – Велинград организира младежки уъркшоп по програма Джуниър Ачийвмънт. Освен домакините, в състезанието участваха възпитаници на ПГХТТ – гр. Пловдив, ПГ,,Ген. Владимир Заимов“ – гр. Сопот. Заместник-кметът на община Велинград Исмаил Моллов откри събитието.

Учениците бяха разделени на пет отбора на случаен принцип. Те работиха върху казус, свързан с реализацията на младите хора в Европа. В рамките на три часа те разискваха и генерираха идеи за намиране на иновативни решения за конкретната ситуация от казуса, а именно: да помогнат на един млад етнолог да си намери успешно работа по специалността. 

В унисон с темата младшите посланици на ЕП към велинградската гимназия получиха задача, която изпълниха с помощта на гостите от Областния информационен център– Радослав Пешелов и Радина Пенкова. Журито, в което бяха включени представители на община Велинград, бизнесът и НПО, отличи трите най-оригинални предложения. 

Единодушно първото място бе отредено на отбора, събрал най-много точки – 450, с идеята да се маркетира тракийското изкуство. На второ място се класира отборът с 420 гочки, заложил на българската шевица, а този на трето място заложи на Фейсбук и събра 400 точки. 

Всички участници получиха сертификати, а за отличниците имаше награди, осигурени от Лайънс клуб и учебните заведения.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени